Për sistemin tuaj venoz:

Parimet për një sistem venoz të shëndetshëm dhe të lehtësuar të ekstremiteteve të poshtme

•Ushtrimet,aktiviteti fizik(vrapimi,ecja,çiklizmi)

•Ngritja e këmbeve gjatë pushimit (largimi i gjakut nga ekstremitetet e poshtme dhe largimi i shpejtë i ndjenjës së këmbeve të rënda)

•Freskimi i këmbeve me ujë të ftohët

•Përdorimi i çorapeve me presion

•Ndalimi i pirjes së duhanit (pirja e duhanit ndimon në formimin e venave varikoze dhe promovon krijimin e pllakave trombotike

Parimet për një sistem venoz të shëndetshëm dhe të lehtësuar të zonës reklate:

•Konsumim adekuat i fibrave(fibrat ndimojnë në mbajtjen në rregull të funksionit të zorreve dhe zbrazjen e tyre)

 •Konsumim adekuat i lëngjeve (zvogëlimi i konsumimit të pijeve,si kafeja dhe alkooli)

•Humbja e peshës(obezieti është gjithashtu një faktor i rrezikshëm për shumë sëmundje të rënda)

•Ushtime të shumta

•Higjiena

Çfarë është Cantalin micro?

Cantalin micro 500mg është një preparat i përbërë nga fraksione të mikronizuara të bioflavonoide të disominës (90%) dhe Hesperidines (10%).Forma e mikronizuar ndikon për përthithje më të shpejtë dhe më të mirë,gjë e rrit biodisponibilitetin.Disomina dhe Hesperidina janë substanca kimike bimore të klasifikuara si bioflavonoide.Ato gjenden shumë në frutat e familjes Citrus.Hesperidina gjithashtu ka veti antioksidante.Diosmina është e dobishme tek sëmundjet e sistemit te qarkullimit të gjakut,sidomos tek insufiencat venoze.

Përdorimi:

Doza standarde e Cantalin micro është dy herë në ditë nga 500mg.Dozat më të mëdha mund të rekomandohen nga mjeku në raste të hemorroideve akute.Nuk rekomandohet të përdoret tek fëmijët.

Të ruhet në vend të freskët dhe të thatë,larg nga fëmijët.Suplementet dietale nuk duhet të përdoren si zëvendësues të dietave të ndryshme.